ASP-laina: Avaimet omaan kotiin

ASP-laina on valtion tukema laina ensiasunnon hankintaan tarkoitettu järjestelmä, joka on auttanut jo satoja tuhansia suomalaisia toteuttamaan haaveensa omasta kodista. Se tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän säästämistä ja edullista asuntolainaa, tehden asunnonostamisesta helpommin saavutettavaa.

Mikä on ASP-laina?

ASP laina on kahden osan järjestelmä, joka koostuu ASP-säästämisestä ja ASP-lainasta. Säästämisvaiheessa avaat ASP-tilin ja teet sinne säännöllisiä talletuksia vähintään kahden vuoden ajan. Säästöaika on 2–4 vuotta, ja säästösumman tulee olla vähintään 10 % asunnon hankintahinnasta. Säästöaikaan voi saada myös ASP-asuntoa, joka on vuokra-asunto ensiasunnon hankintaa varten.

Kun olet säästänyt riittävästi ja löytänyt sopivan asunnon, voit hakea ASP-lainaa pankista. Lainan määrä on 9 kertaa säästösummasi, ja se voi kattaa jopa 90 % asunnon hankintahinnasta. ASP-lainan korko on edullinen ja siihen voi saada valtion korkotukea. Korkotukea maksetaan ensimmäiset 10 vuotta lainan nostosta, ja se voi olla jopa 70 % lainan korosta.

ASP-lainan edut

ASP-lainan ottaminen tarjoaa useita etuja ensiasunnon ostajille:

  • Edullisempi korko: ASP-lainan korko on tavallisia asuntolainoja edullisempi, mikä säästää rahaa lainan korkokuluissa.
  • Valtion korkotuki: Korkotuki helpottaa lainan takaisinmaksua ja tekee asunnonostamisesta taloudellisesti helpommin saavutettavaa.
  • Pidempi maksuaika: ASP-lainan maksuaika on tavallisia asuntolainoja pidempi, mikä antaa enemmän aikaa lainan takaisinmaksuun.
  • Ei vakuuksia: ASP-lainalle ei yleensä tarvita vakuuksia, mikä tekee lainan ottamisesta helpompaa.

ASP-lainan ehdot

ASP-lainaa voivat hakea 15–44-vuotiaat henkilöt, jotka ovat säästäneet vähintään kahden vuoden ajan ASP-tilille. Lisäksi hakijan tulee olla ensiasunnon ostaja ja asunnon on sijaittava pysyvästi asuttussa kunnassa.

ASP-lainan hakeminen

ASP-lainaa haetaan pankista samalla tavalla kuin tavallista asuntolainaa. Lainanhakijan tulee täyttää pankin lainanhakemus ja toimittaa pankille tarvittavat liitteet, kuten todistukset tuloista ja varallisuudesta.

ASP-laina on erinomainen vaihtoehto ensiasunnon ostajille

ASP-laina on valtiontukema järjestelmä, joka tarjoaa useita etuja ensiasunnon ostajille. Se on edullisempi vaihtoehto kuin tavallinen asuntolaina ja siihen voi saada valtion korkotukea. ASP-lainan avulla asunnonostaminen on helpommin saavutettavaa ja taloudellisesti edullisempaa.

Lisätietoja ASP-lainasta: