Luottokorttivertailussa matkavakuutus ja ostoturva

Luottokortti on monen lomalaisen luottokortti, sillä se tarjoaa korotonta maksuaikaa ja luotolla maksettaessa, voit ostaa nyt ja maksaa joustavasti myöhemmin. Luottokortin avulla hallitset helposti lomakassaa ja pidät huolen, että saat ostoksillesi turvaa. Selvitimme, mitkä luottokortit ovat parhaimpia, kun haluat credit-kortin sisältävän matkavakuutuksen ja ostoturvan, sillä läheskään kaikki luottokortit eivät sisällä näitä ominaisuuksia automaattisesti.

Matkavakuutus ei kuulu perus Visa- ja Mastercard-kortteihin

Aina sanotaan, että erityisesti nettiostokset ja lentoliput tulisi hankkia luottokortilla, koska ne tarjoavat ostoturvaa ja matkavakuutuksen. Mutta tiesitkö, ettei kaikkiin luottokortteihin automaattisesti sisälly matkavakuutusta? Yleisimpiä luottokortteja suomalaisilla ovat erilaiset Visa- ja Mastercard-kortit, joiden sisältämät vakuutukset ja ehdot ovat pankkikohtaisia.

Moni pankin myöntämä luottokortti on maksullinen, minkä takia voi tulla yllätyksenä, ettei luottokortti sisällä matkavakuutusta tai kuluttajansuojalainsäädäntöä parempaa turvaa ostoksille. Esimerkiksi, useimmat perus credit- ja debit-yhdistelmäkortit eivät sisällä matkavakuutusta. Pitää olla vähintään gold-tason luottokortti, jotta Visa tai Mastercard sisältävät maksuttoman matkavakuutuksen. Näin on esimerkiksi Nordean, Danske Bankin, OP:n ja Säästöpankin luottokorteissa.

Maksuetukorteissa harvoin matkavakuutus – poikkeuksena lentoyhtiöiden luottokortit

Erilaiset maksutapaetua tarjoavat luottokortit ovat olleet viime vuosina suosittuja. Ne tarjoavat alennuksia keskittäjälle, bonuksia, pisteitä tai rahaa takaisin ostoksista. Suosituimpia ovat kauppojen omat etuluottokortit, kuten S-Pankin Visa, Stockmann Mastercard tai K-Plussa maksuaika sekä lentoyhtiöiden luottokortit, kuten Finnair Plus Mastercard ja ilmainen Bank Norwegian Visa. Näistä vain lentoyhtiöiden luottokortit tarjoavat matkavakuutuksen, muissa korteissa sitä ei ole lainkaan.

Maksutapaetua tarjoavat luottokortit ovat lähinnä keskittyneet tuomaan vain yhtä etua, joka usein liittyy kortin edustamaan yhtiöön ja sen kumppaneihin. Esimerkiksi S-Pankin Visalla kerrytät maksutapaetua, saat alennuksia ja tarjouksia S-ryhmän liikkeissä ja yhteistyökumppaneilta. St1 Master-luottokortilla saat alennusta tankatessasi St1- ja Shell-asemilla sekä tarjouksia huoltoaseman virvokkeista ja palveluista. Poikkeuksen tekevät vain Ecster ja Komplett Bankin luottokortit, joihin molempiin kuuluu maksuton matkavakuutus.

Huomioi matkavakuutuksen ehdot

Saadaksesi luottokortin tarjoaman matkavakuutuksen voimaan, täytyy sinun yleensä maksaa, riippuen kortista, osittain tai kokonaan matkat ja majoitus luottokortilla. Esimerkiksi Bank Norwegian, Komplett Bank, Ecster ja OP Visa Gold korteissa riittää, että matkakuluista vähintään puolet on maksettu luottokortilla. Yleisin vaatimus on 75 prosenttia, mutta Finnair Mastercardissa matkakulut pitää olla maksettu kokonaan kyseisellä luottokortilla, jotta matkavakuutus on voimassa. Säästöpankki Visa Goldin eduksi täytyy sanoa, että matkavakuutus myönnetään kortin omistajille, olipa matka maksettu luottokortilla tai ei.

On myös hyvin tyypillistä, että matkavakuutus on voimassa 45 päivää ja että matkan tulee sekä alkaa, että loppua Suomeen. Yhdensuuntaisia matkoja voi koskea eri ehdot ja säännöt. Pisimmät matkavakuutukset ovat 3 kuukautta tai 90 päivää. Tällaisen vakuutuksen tarjoaa, muun muassa, Bank Norwegian, Danske Bank Gold, Ecster, Finnair Plus Mastercard, Nordea gold ja Säästöpankki Visa Gold kortit.

Matkavakuutusten korvaukset ja omavastuuosuudet vaihtelevat, mutta useimpiin kuuluu sairaus- ja tapaturmavakuutus, ambulanssilennot Suomeen sekä peruutusturva ja matkatavaravakuutus. Vakuutusten yläikäraja on yleensä 70-90 vuotta, jonka jälkeen esimerkiksi sairausvakuutuksesta karsitaan.

luottokorttibank norwegian visakomplett bank mastercardAktia creditdanskebank goldecsterfinnair plus mastercardk-plussa maksuaikaNordea credit mastercardnordea goldtuohistockman mastercardop visaop visa golds-pankki visasäästöpankki visasäästöpankki visa goldst1 mastersweep bank credit
Matkavakuutus
EdellytyksetVähintään 50 % maksettu luottokortilla. Matkankesto enintään 90 päivää.Vähintään 50 % maksettu luottokortilla. Matkankesto enintään 45 päivää.Vähintään 75 % maksettu luottokortilla. Matkankesto enintään 45 päivää.Vähintään 75 % on maksettu luottokortilla. Matkankesto enintään 90 päivää.Vähintään 50 % on maksettu luottokortilla. Matkankesto enintään 90 päivää.Vähintään 100 % luottokortilla. Matkankesto enintään 90 päivää.Vähintään 75 % on maksettu luottokortilla.Matkankesto enintään 90 päivää.Vähintään 50 % on maksettu luottokortilla. Matkankesto enintään 45 päivää.Ei ostopakkoa kortilla. Matkankesto enintään 90 päivää.
ostoturvamaksullinenmaksullinenmaksuton yli 40 € ostoksiinYli 50 € ostos max. 1000 €Yli 50 € ostos max. 1000 €Yli 50 € ostos max. 1000 €
sisältyypäivittäistavaravakuutus (sairaus- tai työttömyys)identiteettivarkaus, vuokra-auton omavastuukäteisnostoturvavakuutusomavastuuturvavakuutus, matkakassavakuutuskäteisnostoturvavakuutustuoteturvavakuutustuoteturvavakuutustuoteturvavakuutushintaturvavakuutusTuoteturvavakuutuslipputurva tapahtumalipuille, tuoteturvavakuutus, vuokra-autovakuutus omavastuuosuudelle

Luottokortti vakuutus kattaa yleensä kortinhaltijan lisäksi, mukana matkustavan perheen seuraavasti:

  • Matkan peruuntuminen tai viivästyminen
  • Peruutusturva
  • Matkatavaroiden katoaminen, myöhästyminen tai rikkoutuminen
  • Sairastuminen, tapaturmat ja sairaalahoito matkakohteessa
  • Ambulanssilennot Suomeen
  • Kuolemantapaus

Kannattaa aina tarkistaa oman luottokortin ehdot ja säännöt ennen matkalle lähtöä niin tiedät, tarvitseeko sinun hankkia erillinen matkavakuutus vai onko luottokortin tarjoama vakuutus tarpeeksi kattava.

Luottokortin ostoturva ja lisävakuutukset

Luottokorteilla ostaminen kuuluu kuluttajansuojalainsäädännön piiriin, kun tavaroita ostetaan EU- ja ETA-alueelta. Kuluttajansuojalainsäädännön mukaan, kuluttajalla on oikeus vaatia ongelmatilanteissa hyvitystä luottokorttiyhtiöltä siinä tapauksessa, että osto on suoritettu luottokortilla ja tuote tai palvelu on virheellinen, katoaa kuljetuksen aikana tai yritys menee konkurssiin, ennen kuin ehdit saada tuotteen.

Enemmistö luottokorteista vetoaa asiakkaitaan hoitamaan ongelmatilanteet ensisijaisesti kauppiaan kanssa ja viime kädessä vasta luottoyhtiön. Suurimmassa osassa luottokorteista ostoturva on ilmainen, mutta ostoille on saatettu asettaa minimi- tai maksimisumma sekä aikarajoite. Yleensä ostoturva koskee yli 50 euron ja maksimissaan 1 000-2 500 euron ostoksia, riippuen luoton myöntäneestä pankista. Aikaraja vaihtelee 90 päivästä puoleen vuoteen.

Osa luottokorteista tarjoaa myös lisävakuutuksia. Esimerkiksi, Bank Norwegian tarjoaa suojaa sairauden ja työttömyyden varalle, lisäksi voit hankkia maksua vastaan maksuturvan, suojaa henkilöllisyysvarkautta vastaan ja vuokra-autovakuuden. Komplett Bankin luottokorttiin taas sisältyy identiteettivarkaus ja vuokra-auton omavastuuvakuus, mutta maksuturvasta pitää maksaa.

Muita yleisiä lisävakuutuksia ovat käteisnostoturvavakuutus, joka antaa suojaa varkauden varalta, matkakassavakuutus ja tuoteturvavakuutus, jos tuote menee rikki tietyn ajan sisällä. Tuohi tarjoaa asiakkailleen hintaturvavakuutuksen, joka tarkoittaa, että jos löydät saman tuotteen 30 päivän sisällä halvemmalla Suomesta, hintaturvavakuutus korvaa sinulle erotuksen. OP Visa Gold taas tarjoaa asiakkailleen lipputurvan teatteri, konsertti- ja tapahtumalipuille sairastumisen tai muun peruuntumisen varalle. VERTAILE LUOTTOKORTTEJA

Lähde: MyNewsDesk


Muuta luettavaa muualta:

Vapaa-ajalla uutta ajatuksia

Oletko kahvijuojana perussuomalainen eli suodatinkahvin ystävä? Nimittäin viimeisten vuosien aikana suomalaiset ovat lisänneet huomattavasti myös uusien kahvien juomista, makukahvien, tummien kahvien ja se on tapahtunut paljolti kapselikahvien kautta, miten sinulla?

Meillä on myös entistä enemmän sitä vapaa-aikaa käytettävissä, ja samalla myös entistä enemmän varallisuutta, joten olemme alkaneet käyttää rahaa itseemme, tehdäksemme meistä tyytyväisempiä ja samalla tehdäksemme itsemme kauniimmaksi. Samalla olemme entistä tietoisempia myös eläinystäviemme kuten koirien tarpeista, sillä ovathan koirat kuitenkin yksi ihmisen parhaista ystävistä. Tämä kaikki vie meidät kohti tervettä perhettä, ja entistä terveellisempää arkea, kai.

Nämä asiat ovat yhteiskunnallinen kehitys ovat tuoneet arkeemme myös ajatuksia kierrättämisestä ja tulevaisuudestamme erilaisin tavoin – meistä on tullut entistä vastuullisempia kuluttajia ja jatkossa meidän on oltava sitä enemmänkin. Miten sinä esimerkiksi omassa arjessasi huomioit erilaiset vastuullisuuteen liittyvät kysymykset? Ja kun teet tulevaisuudessa päätöksiäsi, oletko miettinyt myös oman taloutesi hallintaa ja kehittämistä, jopa sijoituspalveluiden kautta?

Kahvittelu, kauneudenhoito, koiran kanssa lenkkeily ja oman vastuullisuuden miettiminen liittyvät myös oman kehon kokonaisvaltaiseen hyväksymiseen vai oletko sittenkin uusia laihduttamisideoita etsimässä?

Tekemisellekin on entistä enemmän vaihtoehtoja kaiken lisääntyneen ajan kanssa, me voimme aikuisina aloittaa vaikka uuden pelin pelaamisen, sillä pelaaminen on ihan ok nykyään kaiken ikäisille, tai voimme alkaa oikeasti opetella jotain aivan uutta ja teknistä osaamista itsellemme – kotioloissa, etänä vaikka iltaisin.


Muuta pientä luettavaa

Pelit ja pelaaminen – Viihdettä, oppimista ja yhteisöllisyyttä

Pelit ja pelaaminen tarjoavat monipuolista viihdettä ja mahdollisuuden uppoutua erilaisiin virtuaalisiin maailmoihin. Samalla pelaaminen voi myös kehittää pelaajien ongelmanratkaisutaitoja, reaktiokykyä ja luovuutta. Pelaaminen yhdistää ihmisiä yhteisöiksi ja tarjoaa mahdollisuuden sosiaaliseen vuorovaikutukseen niin lähellä kuin kaukana. Se on paitsi viihdettä, myös oppimista ja yhteisöllisyyttä.

Sosiaalisen median nousu

Sosiaalinen Media nousu on ollut mullistava ilmiö internetin kehityksessä. Se on luonut uudenlaisen viestinnän ja yhteisöllisyyden muodon, joka perustuu käyttäjien osallisuuteen ja sisällön jakamiseen. Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, Twitter, Instagram ja YouTube, ovat luoneet valtavan käyttäjäpohjan ja muuttaneet tapaa, jolla ihmiset vuorovaikuttavat verkossa.

Liiku kätevästi kaupungilla – Sähköpotkulauta vuokraus

Koe vaivaton tapa liikkua kaupungissa sähköpotkulaudan avulla. Sähköpotkulauta vuokraus tarjoaa joustavan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon liikkumiseen. Nappaa kätevästi lähin potkulauta, käytä sitä tarpeesi mukaan ja palauta helposti loppumatkasta. Unohtumattomat kaupunkiseikkailut odottavat sinua, kun hyödynnät sähköpotkulauta vuokrauksen edut.

Kulutusluotto – Joustava taloudellinen tuki tarpeisiisi

Tarvitsetko rahallista tukea suunnitelmiisi? Kulutusluotto tarjoaa joustavan vaihtoehdon. Voit hakea lainaa tarpeidesi mukaan, oli kyse sitten matkasta, kodin remontista tai uuden elektroniikan hankinnasta. Kilpailukykyiset korot ja joustavat maksuehdot mahdollistavat taloudellisen tilanteesi huomioimisen. Hae kulutusluottoa luotettavalta rahoitusyhtiöltä ja saa tarvitsemasi tuki elämäsi eri vaiheisiin.

Leave a Reply