Puhelinliittymä – näin valitset itsellesi sopivan

Puhelinliittymä on tärkeä osa nykypäivän elämää. Sillä voimme pitää yhteyttä läheisiin, tehdä töitä, opiskella ja viihdyttää itseämme. Liittymän valinta voi kuitenkin olla haastavaa, sillä tarjolla on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä kannattaa ottaa huomioon liittymää valitessa.

Mitä erilaista liittymiä on tarjolla?

Puhelinliittymät voi jakaa kahteen pääluokkaan: määräaikaisiin ja toistaiseksi voimassa oleviin liittymiin. Määräaikaisissa liittymissä on yleensä edullisempi hinta kuin toistaiseksi voimassa olevissa liittymissä, mutta niihin liittyy myös sitoutumisaika. Toistaiseksi voimassa olevissa liittymissä on vapaa irtisanomisaika, mutta ne ovat yleensä hieman kalliimpia kuin määräaikaiset liittymät.

Puhelinliittymiä voi myös jakaa sen mukaan, mitä palveluita ne sisältävät. Puhelut ja tekstiviestit ovat yleensä kaikissa liittymissä vakiona, mutta datan määrä vaihtelee. Datan määrän lisäksi liittymissä voi olla muitakin lisäpalveluita, kuten esimerkiksi roaming-palveluita, matkapuhelinvakuutta tai puhelinnumeron säilyttämistä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon liittymää valitessa?

Puhelinliittymää valitessa kannattaa ottaa huomioon seuraavat seikat:

  • Kuinka paljon puheluita ja tekstiviestejä teet? Jos teet paljon puheluita ja tekstiviestejä, kannattaa valita liittymä, jossa on runsaasti puheaikaa ja tekstiviestejä.
  • Kuinka paljon nettiä käytät? Jos käytät nettiä paljon, kannattaa valita liittymä, jossa on runsaasti dataa.
  • Käytätkö puhelintasi ulkomailla? Jos käytät puhelintasi ulkomailla, kannattaa valita liittymä, jossa on roaming-palveluita.
  • Haluatko muita lisäpalveluita? Voit halutessasi valita liittymän, jossa on esimerkiksi matkapuhelinvakuutusta tai puhelinnumeron säilyttämistä.

Vertaa eri liittymiä

Ennen liittymän valintaa kannattaa vertailla eri operaattoreiden tarjoamia liittymiä. Vertailussa kannattaa ottaa huomioon kaikki edellä mainitut seikat. Vertailuun voi käyttää esimerkiksi vertaaliittymat.fi-sivustoa.

Vertailaliittymat.fi

Vertaaliittymat.fi on sivusto, joka vertailee eri operaattoreiden puhelinliittymiä. Sivusto on helppokäyttöinen ja siinä on selkeä hakutoiminto. Hakutoiminnon avulla voit etsiä liittymiä esimerkiksi puheajan, tekstiviestien, datan tai hinnan perusteella.

Sivusto kertoo myös liittymien edut ja haitat sekä vertailee eri operaattorien tarjoamia lisäpalveluita. Vertaalittymat.fi on hyvä apuväline liittymän valinnassa, sillä se helpottaa eri vaihtoehtojen vertailua.

Puhelinliittymän vaihtaminen

Jos et ole tyytyväinen nykyiseen liittymäsi, voit vaihtaa sen toiseen liittymään. Liittymän vaihtaminen on helppoa ja se onnistuu yleensä verkossa tai operaattorin myymälässä. Liittymän vaihtaessasi kannattaa varmistaa, että säilytät puhelinnumerosi. Puhelinnumeron säilyttäminen onnistuu esimerkiksi Telia Liikkuva -palvelussa.

Loppupäätelmä

Puhelinliittymä tarjous valinta voi olla haastavaa, mutta kun otat huomioon omat tarpeesi ja vertailet eri vaihtoehtoja, löydät varmasti itsellesi sopivan liittymän.

Tässä eri liittymätarjouksia alla vertaaliittymat.fi sivustolta:

Telia liittymätarjous
Moi liittymät
Nettiliittymä
Puhelinliittymä tarjous

Tässä myös sinulle SkyShowTime tarjous alla:

Lue myös: 
Mobilepay ei toimi (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)

Leave a Reply