Saako mistään lainaa jos on maksuhäiriö?

Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa lainansaantia merkittävästi, mutta se ei tee siitä mahdotonta. Tässä artikkelissa kerromme, millaisia vaihtoehtoja sinulla on, jos tarvitset lainaa maksuhäiriöstä huolimatta.

Mistä lainan saaminen riippuu?

Lainanantaja arvioi aina lainanhakijan maksukykyä ja luottokelpoisuutta. Maksuhäiriömerkintä on merkki maksuongelmista, joten se heikentää luottokelpoisuuttasi. Lainan saaminen riippuu seuraavista tekijöistä:

  • Maksuhäiriön vakavuus: Yksittäinen ja vanha merkintä on vähemmän haitallinen kuin useita uusia merkintöjä.
  • Talouden kokonaistilanne: Vakaa työpaikka ja riittävät tulot voivat parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa.
  • Lainan käyttötarkoitus: Lainan käyttötarkoitus voi vaikuttaa lainanantajan päätökseen. Esimerkiksi asunnon hankintaan voi olla helpompi saada lainaa kuin kulutukseen.

Vakuudellinen laina

Vakuudellinen laina on tyypillisesti helpompi saada maksuhäiriöstä huolimatta. Vakuutena voi toimia esimerkiksi asunto, auto tai muu arvokas omaisuus. Vakuus antaa lainanantajalle lisäturvaa siltä varalta, että et pysty maksamaan lainaa takaisin.

Takaajaa hyödyntäen

Jos sinulla on luotettava henkilö, jolla on hyvät luottotiedot, hän voi toimia lainasi takaajana. Takaaja on vastuussa lainan takaisinmaksusta, jos et itse pysty siihen. Tämä voi parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa.

Pikavippi vaihtoehdoista

Pikavipit ovat lyhytaikaisia ja kalliita lainoja, joita ei tyypillisesti myönnetä maksuhäiriöisille. Jos harkitset pikavipin ottamista, on tärkeää punnita riskit ja hyödyt huolellisesti.

Muista vastuullisuus

Maksuhäiriömerkintä voi vaikeuttaa elämää monella tavalla. On tärkeää pyrkiä korjaamaan maksuongelmat ja parantamaan luottotietosi. Lainan ottaminen maksuhäiriöstä huolimatta on aina riski, joten toimi harkiten ja mieti, että kannattaako ottaa lainaa ilman luottotietoja.

3 thoughts on “Saako mistään lainaa jos on maksuhäiriö?”

Leave a Reply