Sähkömarkkinat ja kotitalouksen sähkösopimukset – säästöjä tarjolla

Oomi sähkösopimus, eli Oomi Energia, suomalainen energiayhtiö, tarjoaa asiakkailleen kilpailukykyisiä sähkösopimuksia, jotka mukautuvat markkinoiden muutoksiin ja tarjoavat asiakkaille taloudellisia etuja.

Sähkömarkkinat ovat jatkuvassa muutoksessa, ja tämä tarjoaa kotitalouksille uusia mahdollisuuksia säästää sähkölaskuissaan. Tässä artikkelissa käsittelemme, kuinka voit hyödyntää markkinoiden tarjoamia tilaisuuksia ja tehdä fiksuja valintoja sähkösopimuksesi suhteen.

Sähkösopimuksen valinta

Valitessasi sähkösopimusta, tärkeintä on ymmärtää eri sopimustyypit. Kiinteähintaiset sopimukset tarjoavat vakautta, kun taas muuttuvahintaiset sopimukset voivat hyödyntää markkinahintojen vaihtelua. Vertaile eri tarjouksia ja mieti, mikä sopii parhaiten omaan kulutusprofiiliisi.

Hinnan vertailu

Sähkön hintavertailu on avainasemassa säästöjen löytämisessä. Käytä vertailutyökaluja netissä nähdäksesi, miten eri yhtiöiden tarjoukset eroavat toisistaan. Muista, että pienikin ero kilowattitunnin hinnassa voi vuositasolla merkitä merkittäviä säästöjä.

Sopimuksen ehdot

Tutustu huolellisesti sopimuksen ehdot. Tarkista erityisesti sopimuskauden pituus, irtisanomisehdot ja mahdolliset lisämaksut. Varmista, että ymmärrät sopimuksen kokonaiskustannukset.

Uusiutuva energia

Harkitse uusiutuvan energian sopimusta. Ne ovat usein kilpailukykyisesti hinnoiteltuja ja tukevat ympäristön kestävää kehitystä. Uusiutuvan energian suosiminen voi myös parantaa kotisi energiatehokkuutta.

Kulutuksen seuranta

Seuraa sähkönkulutustasi. Nykyaikaiset älymittarit ja mobiilisovellukset auttavat ymmärtämään kulutustottumuksiasi paremmin. Tämä tieto auttaa optimoimaan kulutusta ja löytämään lisäsäästöjä.

Sopimuksen kilpailutus

Älä epäröi kilpailuttaa sähkösopimustasi säännöllisesti. Markkinat muuttuvat ja uusia tarjouksia tulee jatkuvasti. Pitämällä silmällä tarjolla olevia vaihtoehtoja voit varmistaa, että saat aina parhaan mahdollisen hinnan.

Yhteenveto säästövinkkeistä

 • Vertaile eri sähkösopimusten hintoja.
 • Tarkista sopimusehdot huolellisesti.
 • Harkitse uusiutuvan energian sopimusta.
 • Seuraa sähkönkulutustasi aktiivisesti.
 • Kilpailuta sähkösopimuksesi säännöllisesti.

Sähkömarkkinoiden ymmärtäminen ja aktiivinen osallistuminen sähkösopimuksesi hallintaan voi tuoda merkittäviä säästöjä kotitalouksien talouteen. Fiksuilla valinnoilla ja markkinoiden seuraamisella voit varmistaa, että maksat sähköstäsi aina kilpailukykyisen hinnan.

Kotitalouden energiansäästövinkit TOP10

1. Sammuta valot: Sammuta valot aina, kun et tarvitse niitä. Tämä on helpoin ja nopein tapa säästää sähköä.

2. Vaihda hehkulampput LED-lamppuihin: LED-lamput kuluttavat jopa 80% vähemmän sähköä kuin hehkulampput ja kestävät huomattavasti pidempään.

3. Irrota laitteet pistorasiasta: Irrota laitteet pistorasiasta, kun et käytä niitä. Standby-tila kuluttaa sähköä, vaikka laite ei olisikaan päällä.

4. Pese pyykkiä viileämmässä vedessä: Pyykinpesu viileämmässä vedessä säästää paljon energiaa. Useimmat pyykit puhdistuvat yhtä hyvin 30°C:ssa kuin 40°C:ssa.

5. Kuivaa pyykki ulkona: Kuivaa pyykki aina, kun mahdollista, ulkona narulla. Säästät näin kuivausrummun sähköä.

6. Laske huonelämpötilaa: Laske huonelämpötilaa yhdellä asteella. Tämä voi säästää jopa 5% lämmityskuluissa.

7. Sulje ovet ja verhot käyttämättömissä huoneissa: Sulje ovet ja verhot käyttämättömissä huoneissa, jotta lämpö ei pääse karkaamaan.

8. Asenna termostaatti: Asenna termostaatti ja säädä sitä tarpeidesi mukaan. Lämpötilan lasku yöllä ja poissaolon aikana säästää energiaa.

9. Tee kodistasi energiatehokas: Tarkista kodin eristys ja tiivistä mahdolliset raot. Hyvä eristys vähentää lämmitystarvetta ja säästää energiaa.

10. Hanki aurinkopaneelit: Harkitse aurinkopaneelien hankintaa, jos haluat lisätä omavaraisuutta ja säästää sähkölaskussa pitkällä aikavälillä.

Muita vinkkejä:

 • Suihkuta nopeasti.
 • Käytä kylmää vettä pyykkiin aina, kun mahdollista.
 • Korjaa vuotavat hanat ja putket.
 • Harkitse energiatehokkaiden laitteiden hankintaa.
 • Seuraa sähkönkulutustasi ja tee muutoksia kulutustottumuuksiisi.
 • Keskustele asiasta perheen kanssa ja kannusta kaikkia mukaan energiansäästöön.

Muista, että pienilläkin teoilla on merkitystä! Yhdessä voimme tehdä maailmasta energiatehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän paikan.

Leave a Reply