Verkkokauppa ilman varastoa: Oletko jo kuullut Dropshipping-verkkokaupasta?

Dropshipping on verkkokaupan liiketoimintamalli, jossa myyjä ei varastoi itse tuotteita, vaan tekee tilauksen suoraan tavarantoimittajalle, kun asiakas ostaa tuotteen verkkokaupasta. Tavarantoimittaja lähettää tuotteen suoraan asiakkaalle. Eli verkkokauppiaalla on verkkokauppa ilman varastoa.

Dropshippingin etuna on, että se on suhteellisen helppo aloittaa ja vaatii pienemmän aloituspääoman kuin perinteinen verkkokauppa.

Dropshipping-verkkokaupan perustaminen

Dropshipping- verkkokaupan perustaminen vaatii seuraavat vaiheet:

 1. Tavoitteen määrittäminen: Mitä haluat saavuttaa dropshipping-verkkokaupallasi? Haluatko tienata rahaa, vai haluatko rakentaa brändiä?
 2. Kohderyhmän määrittäminen: Kuka on kohderyhmäsi? Mitä tuotteita he haluavat ostaa?
 3. Tavarantoimittajan löytäminen: Löydä luotettava tavarantoimittaja, jolla on laaja valikoima tuotteita, jotka kiinnostavat kohderyhmääsi.
 4. Verkkokaupan perustaminen: Luo verkkokauppa, jossa asiakkaat voivat ostaa tuotteitasi.
 5. Markkinointi: Markkinoi verkkokauppaasi, jotta asiakkaat löytävät sen.

Dropshippingin tekniset aspektit

Dropshipping-verkkokaupan perustaminen vaatii teknistä osaamista. Sinun tulee hallita verkkokaupan perustoiminnot, kuten verkkokaupan alustan käyttö, tuotteiden lisääminen ja muokkaaminen, tilausten käsittely ja maksujen vastaanotto.

Dropshipping-verkkokaupan perustamiseen on olemassa monia valmiita ratkaisuja, kuten Shopify ja WooCommerce. Nämä ratkaisut tarjoavat helpon ja nopean tavan luoda toimiva verkkokauppa.

Dropshippingin verotus

Miten Dropshipping verotus menee? Verkkokaupan verotuksesta vastaa myyjä. Myyjän tulee maksaa tuotteiden myynnistä arvonlisäveroa, tuloistaan veroa ja mahdollisista tulonsiirroista veroa.

Arvonlisäveroa maksetaan kaikista Suomessa myydyistä tuotteista. Arvonlisäverokanta on 24 prosenttia.

Tuloverosta vastaavat kaikki Suomessa asuvat tai oleskelevat henkilöt, jotka saavat tuloja. Tulovero on progressiivinen, eli se kasvaa tulojen kasvaessa.

Tulonsiirroista, kuten osinkoista ja vuokratuloista, maksetaan veroa. Tulonsiirtojen verokanta vaihtelee tulolajin mukaan.

Dropshippingin haasteet

Dropshipping-verkkokaupan perustaminen ja ylläpito voi olla haastavaa. Dropshipping-verkkokaupan haasteisiin kuuluvat muun muassa:

 • Kilpailu: Dropshipping-verkkokauppojen määrä on kasvanut viime vuosina, joten kilpailu on kovaa.
 • Tuotanto- ja toimitusaika: Tavarantoimittajan tuotanto- ja toimitusaika voi vaikuttaa asiakastyytyväisyyteen.
 • Tuottomarginaalit: Tuottomarginaalit voivat olla alhaisemmat kuin perinteisessä verkkokaupassa, sillä myyjän tulee maksaa tavarantoimittajalle tuotteiden ostohinta.

Dropshippingin edut

Dropshipping verkkokauppa ja perustamisen edut ovat muun muassa:

 • Pienemmät aloituskustannukset: Dropshipping-verkkokaupan perustaminen vaatii pienemmän aloituspääoman kuin perinteisen verkkokaupan, sillä sinun ei tarvitse ostaa tuotteita etukäteen varastoon.
 • Helppo aloittaa: Dropshipping-verkkokaupan perustaminen on suhteellisen helppoa, sillä sinun ei tarvitse huolehtia tuotteiden varastoinnista tai toimittamisesta.
 • Laaja valikoima tuotteita: Dropshipping-verkkokaupassa voit myydä laajaa valikoimaa tuotteita, sillä sinun ei tarvitse itse hankkia tuotteita.

Loppupäätelmä

Dropshipping on suosittu tapa aloittaa verkkokauppa. Dropshipping-verkkokaupan perustaminen vaatii teknistä osaamista ja markkinointitaitoja. Dropshipping-verkkokaupan haasteisiin kuuluvat muun muassa kilpailu, tuotanto- ja toimitusaika sekä alhaisemmat tuotantomarginaalit.

Lue myös muita aiheita muualta: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
HSL Sovellus (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)
Uusi MobilePay (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)

Leave a Reply