Vippiä on saatavilla – mutta mitä pitää huomioida ennen lainan ottamista

Ennen lainan tai vipin ottamista on tärkeää huomioida useita asioita, jotta voidaan varmistaa, että lainanotto on järkevää omaan taloudelliseen tilanteeseen nähden. Joitakin tärkeitä huomioitavia asioita ovat:

 1. Lainan tarve ja määrä: Ennen lainan ottamista kannattaa tarkasti arvioida, kuinka paljon rahaa tarvitset ja mihin tarkoitukseen lainaa otetaan.
 2. Lainan kustannukset: Lainan kustannukset muodostuvat useista eri tekijöistä, kuten korosta, käsittelymaksuista ja muista kuluista. On tärkeää selvittää, kuinka paljon lainan todelliset kustannukset ovat, jotta voidaan arvioida, onko laina järkevä ratkaisu.
 3. Lainan takaisinmaksuaika: Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa suoraan siihen, kuinka paljon lainasta tulee maksettavaksi. Lyhyt takaisinmaksuaika voi pienentää lainan kokonaiskustannuksia, mutta suurempi kuukausierä voi aiheuttaa taloudellista rasitetta.
 4. Lainan vakuudet: Vakuudelliset lainat ovat yleensä edullisempia, mutta vakuudettomien lainojen etuna on se, että ne eivät vaadi vakuuksia. Vakuudettoman lainan korko voi olla kuitenkin korkeampi.
 5. Lainan tarjoaja: Lainan tarjoaja vaikuttaa suoraan lainan kuluihin ja ehtoihin. On tärkeää vertailla eri lainantarjoajia ja valita luotettava ja edullinen vaihtoehto.
 6. Oma taloudellinen tilanne: Ennen lainan ottamista on tärkeää arvioida omaa taloudellista tilannetta realistisesti ja varmistaa, että lainan takaisinmaksu on mahdollista ilman suuria taloudellisia riskejä.
 7. Tämä nopeutunut maailma tarkoittaa myös sitä, että rahaliikenne on nopeutunut ja erilaiset pikavipit ja nopeat verkkolainat ovat saatavilla monista paikoista, nopeasti ja ilman henkilökohtaisia tapaamisia – siksi nykyään puhutaankin entistä enemmän oman talouden hallinnasta, ja siitä että lainanhakijan tulisi ymmärtää itse oman taloutensa tilanne paremmin kuin ennen, ja osata toimia sen mukaisesti- myös lainaa tai pikavippiä hakiessaan, sillä aina välillä arki vaatii lisärahoitusta. Oman talouden kehittämisajatuksiin liittyy myös se, että nykyään pyritään löytämään ns. passiivisia tulonlähteitä.
 8. Kaikki tapahtuu nykyään nopeammin kuin ennen – on sitten kyse ostamisesta tai myymisestä, tai siitä tiedon hakemisesta ja suoratoistolla ohjelmien katselemisesta. Tässä kaikessa iso tekijä on laajakaistat ja valokuitu – millainen vaihtoehto sinulla on käytössäsi, ja oletko tyytyväinen sen nopeuteen ja toimintavarmuuteen?

Kaiken kaikkiaan lainan ottamiseen liittyy monia huomioitavia asioita, ja on tärkeää tehdä huolellinen arvio ennen lainanottoa. Lainanotto voi olla järkevää, jos se tehdään harkiten ja omaan taloudelliseen tilanteeseen nähden sopivalla tavalla.

Lainan kustannusten laskeminen

Lainan kustannukset muodostuvat useista eri tekijöistä, kuten korosta, käsittelymaksuista ja muista kuluista. Lainan kustannusten laskeminen on tärkeää, jotta voidaan arvioida, kuinka paljon laina todella maksaa ja verrata eri lainantarjoajia.

Seuraavat tekijät vaikuttavat lainan kustannuksiin:

 1. Korko: Lainan korko on yleensä suurin yksittäinen kustannus. Korko määrittelee sen, kuinka paljon lainaa maksetaan takaisin lisättynä korolla. Korko voi olla joko kiinteä tai vaihtuva.
 2. Käsittelymaksut: Lainanottajalle voidaan periä erilaisia käsittelymaksuja, kuten tilinhoitomaksu tai avausmaksu.
 3. Palvelumaksut: Joissain tapauksissa lainanottajalle voidaan periä palvelumaksuja, kuten nostomaksu tai tilille siirtomaksu.
 4. Viivästyskorot: Jos lainan takaisinmaksu myöhästyy, lainanottajalle voidaan periä viivästyskorkoja.
 5. Muut kulut: Lainan kustannuksiin voi kuulua muitakin kuluja, kuten vakuutusmaksuja tai arvopaperikeskuksen maksuja.

Lainan kustannusten laskemiseen voi käyttää erilaisia laskureita, jotka auttavat arvioimaan lainan todelliset kustannukset. Lainan todellinen vuosikorko (TTVK) on yksi tärkeä luku, joka kertoo lainan kokonaiskustannukset prosentteina. TTVK huomioi kaikki lainasta aiheutuvat kulut, kuten korot, maksut ja muut kustannukset.

Yritykset tarvitset välillä ulkopuolista apua

Konsultti yritykset ja konsultit tuottavat apua niiltä aloilta, millä yrittäjällä itsellään voi olla vaikeata, tai aika vain ei yksinkertaisesti riitä. Esimerkiksi apuayritykselle.fi sivusto kerää markkinointiin ja nimenomaan digimaailmaan liittyviä ongelmia yhteen, ja kenties tuottaa maksutta myös vastauksia joidenkin ongelmien ratkaisemiseksi. Pienille ja keskisuurilla yrityksille vastaus saattaisi löytyä kumppanuusmainonnan parissa.


Muita mielenkiintoista luettavaa

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Miksi valita LED-valaisimet

LED-valaisimet ovat yhä suositumpia valaisinratkaisuja monissa erilaisissa käyttötarkoituksissa, ja yksi tärkeimmistä syistä tähän on niiden energiatehokkuus. LED valot käyttävät huomattavasti vähemmän energiaa kuin perinteiset valaisimet, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan energian säästämiseen.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa ja paljon muuta.

1 thought on “Vippiä on saatavilla – mutta mitä pitää huomioida ennen lainan ottamista”

Leave a Reply