Bitcoin osana tulevaisuuta

Bitcoin tarjoaa lupauksen alemmista transaktiomaksuista kuin perinteiset verkkomaksumekanismit, ja toisin kuin valtion liikkeeseen laskemat valuutat, sitä hallinnoi hajautettu viranomainen.

Bitcoin on eräänlainen kryptovaluutta. Ei ole fyysistä bitcoinia, vain julkisen kirjanpidon saldot, joihin kaikilla on avoin pääsy. Kaikki bitcoin -tapahtumat todennetaan valtavalla laskentateholla. Bitcoin on digitaalinen valuutta, joka luotiin tammikuussa 2009. Se seuraa salaperäisen ja salanimen Satoshi Nakamoton valkoisessa paperissa esittämiä ideoita. Teknologian luoneen henkilön tai henkilöiden henkilöllisyys on edelleen mysteeriMikään pankki tai valtio ei ole antanut tai tukenut Bitcoinia, eikä yksittäinen bitcoin ole arvokas hyödyke. Huolimatta siitä, että se ei ole laillinen maksuväline useimmissa osissa maailmaa, bitcoin on erittäin suosittu ja on käynnistänyt satojen muiden kryptovaluuttojen, joita kutsutaan yhdessä altcoineiksi, lanseerauksen . Bitcoinia lyhennetään yleisesti nimellä “BTC”.

Bitcoin -järjestelmä on kokoelma tietokoneita (joita kutsutaan myös “solmuiksi” tai “kaivostyöläisiksi”), jotka kaikki suorittavat bitcoin -koodin ja tallentavat sen lohkoketjun . Metaforisesti lohkoketju voidaan ajatella lohkojen kokoelmana. Jokaisessa lohkossa on kokoelma tapahtumia. Koska kaikilla lohkoketjua käyttävillä tietokoneilla on sama luettelo lohkoista ja tapahtumista ja he voivat läpinäkyvästi nähdä näiden uusien lohkojen täyttyvän uusista bitcoin -tapahtumista, kukaan ei voi huijata järjestelmää.

Näitä kaivostyöläisiä voidaan ajatella hajautettuna viranomaisena, joka valvoo bitcoin -verkon uskottavuutta. “Kaivostyöläisille” luovutetaan uusia bitcoineja kiinteällä, mutta määräajoin laskevalla kurssilla. Bitcoinia voidaan louhia yhteensä vain 21 miljoonaa. Kesäkuusta 2021 lähtien on olemassa yli 18 miljoonaa bitcoinia ja alle 3 miljoonaa bitcoinia jäljellä louhintaan.

Bitcoin -merkkien saldot säilytetään käyttämällä julkisia ja yksityisiä “avaimia”, jotka ovat pitkiä numero- ja kirjainjonoja, jotka on linkitetty niiden luomiseen käytetyn matemaattisen kryptoalgoritmin kautta . Julkinen avain (verrattavissa pankkitilin numeroon) toimii osoitteena, joka julkaistaan ​​maailmalle ja johon muut voivat lähettää bitcoineja.

Yksityinen avain

Yksityisen avaimen (verrattavissa ATM -PIN -koodiin) on tarkoitus olla vartioitu salaisuus, ja sitä käytetään vain bitcoin -lähetysten valtuuttamiseen. Bitcoin -avaimia ei pidä sekoittaa bitcoin -lompakkoon, joka on fyysinen tai digitaalinen laite, joka helpottaa bitcoin-kauppaa ja jonka avulla käyttäjät voivat seurata kolikoiden omistusta. Termi “lompakko” on hieman harhaanjohtava, koska bitcoinin hajautettu luonne tarkoittaa, että sitä ei koskaan tallenneta “lompakkoon”, vaan hajautetusti lohkoketjuun.

Bitcoin oli yksi ensimmäisistä digitaalisista valuutoista, joka käytti vertaistekniikkaa pikamaksujen helpottamiseksi. Riippumattomat henkilöt ja yritykset, jotka omistavat hallitsevan laskentatehon ja osallistuvat bitcoin -verkkoon – bitcoin -“kaivostyöläiset” – vastaavat blockchain -tapahtumien käsittelystä ja ovat motivoituneita palkkioista (uuden bitcoinin vapauttaminen) ja bitcoin.


Muuta luettavaa:

Suomalaiset ovat kahvikansaa, mutta tiesitkö tämän Moccamasterista?

Ensimmäinen Moccamaster jonka suunnitteli Gerard C. Smit, julkistettiin vuonna 1969. Moccamaster-kahvinkeittimet valmistetaan käsityönä Alankomaissa.

Monen suomalaisen taloudesta tai yrityksen toimistosta löytyy Moccamaster, mutta nykyään löytyy myös kahvikapseleita monesta taloudesta. Kapselikahveja on monta eri makua, joten löydät varmasti mieluisan kahvin itsellesi. Myös kapselikahvit -verkkosivusto on jo tehty kapselikahveista kiinnostuneille.

Mitkä olivat DNA:n myydyimmät puhelimet tammikuussa 2022?

Älypuhelin löytyy melkein jokaiselta suomalaiselta aina lapsesta vanhempaan ikäryhmään asti. Markkinoilta löytyy monen valmistajan eri mallisia älypuhelimia. Näihin eri malleihin voit tutustua vaikka dna puhelimet aiheiseen uutiseen.

Sosiaalisen median nousu

Sosiaalinen Media nousu on ollut mullistava ilmiö internetin kehityksessä. Se on luonut uudenlaisen viestinnän ja yhteisöllisyyden muodon, joka perustuu käyttäjien osallisuuteen ja sisällön jakamiseen. Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, Twitter, Instagram ja YouTube, ovat luoneet valtavan käyttäjäpohjan ja muuttaneet tapaa, jolla ihmiset vuorovaikuttavat verkossa.

Virtuaalitodellisuus: Uusi ulottuvuus digitaalisessa maailmassa

Virtuaalitodellisuus (VR) tarjoaa käyttäjilleen unohtumattomia kokemuksia digitaalisessa maailmassa. VR-teknologia mahdollistaa immersiivisen ja interaktiivisen vuorovaikutuksen virtuaalitodellisuuden luomaan ympäristöön. Se avaa uusia mahdollisuuksia viihteeseen, koulutukseen, terveydenhuoltoon ja liiketoimintaan. VR luo aidon tuntuisia elämyksiä, joissa käyttäjä voi tutkia paikkoja, kokea seikkailuja ja oppia uutta. Myös VR lasit ovat tulleet käyttöön esimerkiksi pelaamisessa.

4 thoughts on “Bitcoin osana tulevaisuuta”

Leave a Reply