Näin selvität yrityksen luottotiedot ulkomailta

Asiakastiedon Rating-raportti ulkomailta sisältää reaaliaikaisen ja yhdenmukaisen tiedon yritysten luottokelpoisuudesta.

Yrityksen luottotiedot ulkomailta ovat kriittisiä kansainvälistä kauppaa käyville yrityksille. 

Suomeen verrattuna ulkomaisten asiakasyritysten maksukyky ja -halu vaihtelee paljon, ja myyntisaatavien kotiuttaminen on tärkeä osa riskienhallintaa. Samalla suurin osa lähes 20 000 suomalaisesta vientiyrityksestä myy tuotteita tai palveluja laskua vastaan ilman suojamekanismeja.

Asiakastiedon ulkomaanpalveluista vastaava tuoteomistaja Sari Koivistoinen kannustaa jokaista viejää tarkastamaan ulkomailla toimivien asiakkaidensa luottokelpoisuuden. 

– Ulkomaan Rating-raporttien tavoitteena on tarjota niin kattavasti tietoa, että luottopäätös on mahdollista tehdä pelkän raportin perusteella. Raportti on reaaliaikainen, luotettava ja tieto eri maiden välillä on yhdenmukaistettu mahdollisimman pitkälle, hän vahvistaa.

Rating-raportista selviävät muun muassa asiakkaan yritysprofiili, taloustiedot, liiketoiminnan kehityksen suunta, vastuuhenkilöiden taustat ja maksukäytös. 

Yritys pisteytetään asteikolla nollasta sataan. Luottokelpoisuusluokka on erinomainen, jos pisteet ovat 75–100. Raporttia on helppo tulkita, sillä Asiakastiedolla on samankaltainen Rating-järjestelmä käytössä Suomessa.

– Myös muutoksia luottokelpoisuudessa on syytä valvoa. Näin vientiyritys pysyy koko ajan ajan tasalla asiakkaidensa maksukyvystä. Järjestelmä havaitsee käänteen heti ja hälytys tulee automaattisesti sähköpostiin, Koivistoinen sanoo.

Raportteja saatavilla 35 maasta

Ulkomaan Rating-tiedon kerääjiin eli Business Information Group Networkiin kuuluvat johtavat yritys- ja luottotietoa tarjoavat toimijat eri maista. 

Raportteja on tarjolla 35 maasta. Euroopan maat ovat hyvin edustettuna, ja lisäksi mukana ovat myös Yhdysvallat ja Kiina. Maakattavuutta ja palvelua parannetaan jatkuvasti. 

Kaikkialta maailmasta on saatavilla tietoa erillisellä toimeksiannolla. Nopeimmillaan raportit toimitetaan 1–4 työpäivässä.

– Kunkin maan luokitusmalli huomioi paikalliset olosuhteet, jotka jokainen verkostossa oleva kumppani on määritellyt. Tiedon laatu on erittäin korkea. Raporteissa on mukana niin julkista kuin uniikkia tietoa yrityksistä, Koivistoinen kertoo.

Venäjän sotatoimet Ukrainassa ovat lamauttaneet kaupankäynnin molempien maiden kanssa. Kauppa Venäjälle on jäissä pakotteiden takia, mutta riskit ovat kasvaneet myös Ukrainan-kaupassa.

– Esimerkiksi ukrainalaisista yrityksistä emme muodosta tällä hetkellä luokituksia, mutta luottorajat arvioidaan edelleen. Seuraamme tilannetta aktiivisesti, mutta kehotamme vientiyrityksiä varovaisuuteen, Koivistoinen kertoo.


   

Fakta: Asiakastiedon ulkomaanpalvelut

Asiakastieto tarjoaa ulkomaisista yrityksistä kattavia Rating-raportteja luottopäätöksen tueksi. Valvontapalvelun avulla yritys saa asiakkaansa luottokelpoisuuden muutoksesta heti tiedon.

Rating-raportti pisteyttää yrityksen luottokelpoisuuden. Lisäksi raportista selviävät yrityksen ikä, toimiala, henkilöstömäärä, oma pääoma, liikevaihto, nettotulos, rahoitusomaisuus, yleinen maine, liiketoiminnan kehitys, vastuuhenkilöiden taustat ja maksuhäiriöt.

Yritysraportteja on saatavilla tällä hetkellä 35 maasta. Luottoluokitus on yhdenmukaistettu mahdollisimman pitkälle näiden maiden välillä. Erillisellä toimeksiannolla raportti on tilattavista myös muista maista.

Tutustu tarkemmin: Asiakastiedon palvelut kansainväliseen kauppaan

Lähteet: epressi & Suomen Asiakastieto Oy


Muuta mielenkiintoista luettavaa muualta

Kun koira ei syö – mikä voisi olla vikana?

Mikä vikana kun koira ei syö ja mikäli koiran ruokahalu on kadoksissa pitemmän aikaa, on syytä tarkistaa koiran terveydentila. Useat sairaudet, närästys ja erilaiset kiputilat oireilevat usein syömättömyydellä tai heikolla ruokahalulla. Joskus yksittäinen oire voi olla ainoa vihje omistajalle siitä, ettei koiralla ole kaikki hyvin.

Hoitoa lemmikille kellonajasta riippumatta

Pohjoisen Suomen alueella on nyt ensimmäistä kertaa tarjolla sairaalatasoista hoitoa lemmikkieläimille kellonajasta riippumatta, vuoden kaikkina päivinä. Uudistuneen Pohjois-Suomen Eläinsairaalan (entinen Eläinsairaala Evidensia Oulu) laajennetut tilat on remontoitu varta vasten moderniin eläinsairaalatoimintaan sopiviksi, ja ne otetaan virallisesti käyttöön maanantaina 29.7. Eläinsairaala palvelee potilaita koko pohjoisen Suomen alueelta

Uudistettu Espoon eläinsairaala palvelee 24h

Lemmikeillä on nyt mahdollisuus ympärivuorokautiseen sairaalahoitoon myös Espoossa. Uudistunut Espoon Eläinsairaala on tänään aloittanut päivystystoiminnan Suomenojalla, osoitteessa Kurjenkellontie 14. Uudistuneen eläinsairaalan yhteydessä toimii myös Euroopan ensimmäinen urheilukoirien hoitoon erikoistunut klinikka.

Leave a Reply