Palkkalaskuri – Näin käytät sitä

Palkkalaskuri on työkalu, jonka avulla voit arvioida työntekijälle maksettavan palkan määrää ja sen sivukuluja. Palkkalaskurit ovat yleensä ilmaisia ja niitä voi käyttää kuka tahansa, niin työnantajat kuin työntekijätkin.

Palkkalaskurit toimivat

Palkkalaskurit perustuvat yleensä verohallinnon tai vakuutusyhtiöiden määrittämään laskentakaavoihin. Laskurit kysyvät käyttäjältä tietoja, kuten työntekijän ikä, työsuhteen laatu, palkkataso ja muut mahdolliset tekijät, kuten esimerkiksi työaika tai lomaoikeus.

Tietojen perusteella laskuri laskee työntekijälle maksettavan bruttopalkan sekä sen sivukulut. Sivukulut koostuvat tyypillisesti työeläkemaksusta, sairausvakuutusmaksusta, työttömyysvakuutusmaksusta ja tapaturmavakuutusmaksusta.

Palkkalaskurit hyödyttävät työnantajia

Työnantajille palkkalaskurit ovat hyödyllinen työkalu, kun he suunnittelevat uutta työsopimusta tai haluavat arvioida työntekijän palkkauksen kokonaiskustannuksia. Palkkalaskurien avulla työnantajat voivat varmistaa, että he maksavat työntekijöilleen oikean määrän palkkaa ja sivukuluja.

Palkkalaskurit hyödyttävät työntekijöitä

Työntekijöille palkkalaskurit ovat hyödyllinen työkalu, kun he haluavat selvittää, kuinka paljon heille maksetaan palkkaa. Palkkalaskurien avulla työntekijät voivat myös vertailla eri työnantajien tarjouksia ja varmistaa, että he saavat oikeudenmukaista palkkaa työstään.

Palkkalaskurien käyttö

Palkkalaskurien käyttö on yleensä helppoa. Laskurien käyttöohjeet ovat yleensä selkeät ja ne löytyvät laskurien verkkosivuilta.

Palkkalaskurin käyttämiseksi sinun tarvitsee yleensä syöttää seuraavat tiedot:

  • Työntekijän nimi
  • Työntekijän ikä
  • Työnsuhteen laatu (kokoaikainen, osa-aikainen, määräaikainen)
  • Palkkataso (bruttopalkka)
  • Muut mahdolliset tekijät, kuten esimerkiksi työaika tai lomaoikeus

Kun olet syöttänyt tiedot, laskuri laskee työntekijälle maksettavan bruttopalkan sekä sen sivukulut. Sivukulut näytetään yleensä prosentteina bruttopalkasta.

Palkkalaskurien tyypit

Palkkalaskureita on olemassa monenlaisia. Yleisimmät tyypit ovat seuraavat:

  • Yksinkertaiset palkkalaskurit laskevat vain bruttopalkan ja sen sivukulut.
  • Keskitetyt palkkalaskurit laskevat myös lomarahan, lomarahojen kertymisajan ja mahdolliset muut palkanlisät.
  • Työnantajille tarkoitetut palkkalaskurit laskevat lisäksi esimerkiksi työnantajamaksut ja muut työllistämiseen liittyvät kustannukset.

Kuinka valita oikea palkkalaskuri

Oikean palkkalaskurin valinta riippuu tarpeistasi. Jos haluat vain arvioida bruttopalkan ja sen sivukulut, yksinkertainen palkkalaskuri riittää. Jos haluat laskea myös lomarahan ja mahdolliset muut palkanlisät, keskitetty palkkalaskuri on parempi vaihtoehto. Työnantajille tarkoitetut palkkalaskurit ovat puolestaan hyödyllisiä, jos haluat laskea myös työnantajamaksut ja muut työllistämiseen liittyvät kustannukset.

Palkkalaskurien tarjoajat

Palkkalaskureita tarjoavat monet eri tahot, kuten verohallinto, vakuutusyhtiöt ja erilaiset tilitoimistot. Palkkalaskureita voi myös löytää ilmaiseksi verkossa.

Vertaile eri palkkalaskureita

Ennen kuin valitset palkkalaskurin, kannattaa vertailla eri tarjoajia. Vertaile esimerkiksi laskurien tarkkuutta, käyttöliittymää ja muita ominaisuuksia.

Lue myös: Sortter

Pikasiirto

Lue myös muita aiheita muualta: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
HSL Sovellus (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)
Uusi MobilePay (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)

1 thought on “Palkkalaskuri – Näin käytät sitä”

Leave a Reply