Sähkölaskut kuriin – Vinkkejä energiansäästöön ja sähkönkulutuksen pienentämiseen

Sähkön hinnan nousu ja ympäristötietoisuus ovat saaneet monet miettimään keinoja vähentää sähkönkulutusta ja pienentää sähkölaskuja. Onneksi energiansäästöön on olemassa useita helppoja ja tehokkaita keinoja, joita jokainen voi hyödyntää kotonaan. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä, joiden avulla voit säästää sähköä ja rahaa, sekä esittelemme Oomi sähkösopimuksen, joka tarjoaa joustavia vaihtoehtoja sähkön hankintaan.

Säästä valaistuksessa

Valaistus on yksi suurimmista kodin sähkönkuluttajista. Voit pienentää valaistuskuluja huomattavasti vaihtamalla perinteiset hehkulamput energiatehokkaisiin LED-lamppuihin. LED-lamput kuluttavat jopa 80% vähemmän energiaa kuin hehkulamput ja kestävät huomattavasti pidempään. Voit myös säästää sammuttamalla valot aina, kun niitä ei tarvita, ja hyödyntämällä luonnonvaloa mahdollisimman paljon.

Säästä lämmityksessä ja viilennyksessä

Lämmitys ja viilennys ovat toinen suuri sähkönkuluttaja. Voit säästää lämmityskuluissa säätämällä termostaattia hieman alemmas ja pukeutumalla lämpimästi talvella. Viilennyskuluja voi pienentää sammuttamalla ilmastoinnin aina, kun sitä ei tarvita, ja hyödyntämällä tuuletusta mahdollisimman paljon. Voit myös hankkia älytermostaatin, jonka avulla voit ohjata kodin lämmitystä ja viilennystä etänä ja säästää energiaa.

Säästä kodinkoneiden käytössä

Kodinkoneiden käyttö on myös yksi sähkönkulutuksen lähteistä. Voit säästää energiaa käyttämällä kodinkoneita vain silloin, kun niitä todella tarvitset ja sammuttamalla ne aina, kun et käytä niitä. Voit myös hankkia energiatehokkaita kodinkoneita, jotka kuluttavat vähemmän energiaa. Muista myös puhdistaa kodinkoneiden suodattimet ja tuuletusritilät säännöllisesti, jotta ne toimivat tehokkaasti.

Muita vinkkejä energiansäästöön

  • Käytä energiatehokkaita laitteita ja sammuta ne aina, kun niitä et käytä.
  • Pese pyykkiä kylmällä vedellä mahdollisimman usein.
  • Ripusta pyykit kuivumaan narulle kuivausrumpun sijaan.
  • Sulje ovet ja ikkunat tiiviisti, jotta lämmitys tai viilennys ei karkaa ulos.
  • Hanki aurinkopaneelit, jos se on mahdollista.
  • Vaihda sähkösopimuksesi Oomiin ja säästä rahaa.

Oomi sähkösopimus – Joustavaa sähkön hankintaa

Oomi sähkösopimus, joka tarjoaa joustavia vaihtoehtoja sähkön hankintaan. Oomi-sopimuksen avulla voit valita sähkön hinnan itse ja säästää rahaa, jos kulutat sähköä pääasiassa öisin ja viikonloppuisin. Oomi-sopimuksessa on myös useita muita etuja, kuten:

Jos haluat säästää sähkölaskuissa ja pienentää sähkönkulutusta, Oomi sähkösopimus on erinomainen vaihtoehto. Lisätietoja Oomi-sopimuksesta löydät osoitteesta https://oomi.fi/sahko/sahkosopimukset/kiintea/.

Muista, että pienilläkin teoilla voi olla suuri vaikutus! Noudattamalla näitä vinkkejä voit säästää sähköä ja rahaa sekä pienentää hiilijalanjälkeäsi.

Lue myös: Elisa Webmail (diginyt.fi)

1 thought on “Sähkölaskut kuriin – Vinkkejä energiansäästöön ja sähkönkulutuksen pienentämiseen”

Leave a Reply