Rahat realiajassa tilille – miten se toimii?

Aikaisemmin rahaa siirrettiin pankkitilien välillä yleensä muutaman päivän kuluessa. Nykyään rahat realiajassa tilille siirtyy kuitenkin yhä useammin, eli se näkyy vastaanottajan tilillä heti.

Reaaliaikaisen maksamisen mahdollistaa pankkien välinen reaaliaikamaksujärjestelmä, jota kutsutaan SEPA -pikasiirtojärjestelmäksi. SEPA-pikasiirtojärjestelmässä maksut välitetään pankkien välillä reaaliajassa, eli maksun saaja saa rahat käyttöönsä heti.

Pikasiirto ja MobilePay – nopeimmat tavat siirtää rahaa

Suomessa reaaliaikaiseen maksamiseen käytetään yleisimmin Pikasiirto ja MobilePayta. Pikasiirto on pankkien tarjoama palvelu, jolla voi siirtää rahaa tililtä toiselle reaaliajassa. Pikasiirto on maksuton, jos sen tekee oman pankin verkkopankissa tai mobiilipankissa.

Uusi MobilePay on maksusovellus, jolla voi maksaa kaupoissa, verkossa ja siirtää rahaa toisille ihmisille. MobilePay-maksut välitetään reaaliajassa, jos maksun saaja on myös MobilePay käyttäjä.

Rahat realiajassa tilille – miten se hyödyttää käyttäjiä?

Reaaliaikaisella maksamisella on useita etuja käyttäjille. Se on nopeaa ja helppoa, ja se mahdollistaa nopeamman rahan käytön.

Reaaliaikaiset maksut ovat hyödyllisiä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Ostojen maksaminen: Reaaliaikaisilla maksuilla voi maksaa ostokset verkossa tai kaupassa nopeasti ja helposti. Maksu näkyy myyjän tilillä heti, joten kauppa on varmistunut ja tavara saapuu nopeammin.
  • Rahan lainaaminen ystäville tai perheenjäsenille: Reaaliaikaiset maksut ovat käteviä myös silloin, kun haluaa lainata rahaa ystäville tai perheenjäsenille. Maksu näkyy vastaanottajan tilillä heti, joten rahaa voi käyttää heti.
  • Laskujen maksaminen: Reaaliaikaiset maksut helpottavat myös laskujen maksamista. Maksun voi tehdä vaikkapa työpäivän päätteeksi, ja se näkyy laskun saajan tilillä heti.

Reaaliaikaisen maksamisen tulevaisuus

Reaaliaikaisen maksamisen käyttö on kasvanut nopeasti viime vuosina. Uskotaan, että reaaliaikaisesta maksamisesta tulee yhä yleisempää tulevaisuudessa.

Reaaliaikaisen maksamisen yleistyminen on mahdollistanut uudenlaisia maksutapoja, kuten esimerkiksi mobiilimaksut ja sosiaalisen median maksut. Nämä maksutavat ovat helppokäyttöisiä ja nopeita, ja ne ovat tehneet maksamisesta entistäkin helpompaa.

Onko yrityksesi markkinointi kunnossa? Tutustu ertuen markkinointipalveluihin osoitteessa: ertuki.fi

1 thought on “Rahat realiajassa tilille – miten se toimii?”

Leave a Reply